„Sustainability and Circular Economy for Food Technology B2B” to wirtualne spotkania b2b łączące firmy z branży rolno-spożywczej z dostawcami technologii (firmami, uniwersytetami i instytutami badawczo-rozwojowymi) w celu wzmocnienia partnerstwa i projektów dotyczących zrównoważonego rozwoju i gospodarki obiegowej. Spotkania odbędą się w dniach 8-10 października 2020 podczas wystawy Terra Madre Salone del Gusto.
Obecne wyzwanie geopolityczne „systemu żywnościowego” polega na zrewolucjonizowaniu modelu produkcji, począwszy od prawidłowego zarządzania kapitałem naturalnym, z którym związany jest kapitał kulturowy i ekonomiczny, z poszanowaniem ograniczeń planetarnych, a jednocześnie oferując równą przestrzeń dla społeczeństwa obywatelskiego.
Sektor rolno-spożywczy może w znacznym stopniu przyczynić się do rozwoju tego paradygmatu i mogą pojawić się nowe możliwości obejmujące wszystkie fazy i podmioty systemu żywnościowego, od produkcji, poprzez dystrybucję, aż do konsumpcji i ostatecznego zbytu.
Spotkania b2b są doskonałą okazją do interakcji z ekspertami, poznania firm, które już przyjęły modele gospodarki obiegowej, zorientowania się jak poprawić procesy biznesowe i rozwinąć nowe możliwości rynkowe.
Do udziału w spotkaniach zapraszamy firmy i podmioty z obszarów:
Rejestracja na wydarzenie jest otwarta do 2 października 2020
powrót